ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE TAEKWONDO


Asociația Română de Taekwondo este o structură sportivă constituită legal, cu personalitate juridică, independentă, fără scop patrimonial, organizată conform Legii 246/2005.

Asociația a fost înființată în anul 2010, din inițiativa mai multor cluburi de Taekwondo care doreau o alternativă la Federația Română de Taekwondo WTF a cărei conducere incompetentă a instaurat în timp un regim dictatorial și opresiv, ducând Taekwondo-ul românesc la cel mai scăzut nivel calitativ din întreaga Europa de Est și probabil din lume.

Înființarea Asociației Române de Taekwondo a declanșat o alarmă la nivelul conducerii FRTKWTF, care a pornit un adevărat război împotriva ART, atacând conducerea asociației prin campanii de denigrare și dezinformare, reclamații mincinoase și alte acte mârșave de o lașitate și nerușinare extremă.

Toate aceste acțiuni împotriva Asociației Române de Taekwondo au avut ca scop primar eliminarea acesteia de pe "piața" Taekwondo-ului din România, monopolizarea Taekwondo-ului din România și implicit prin acest act, împiedicarea aderării altor structuri sportive la ART.

În ciuda tuturor piedicilor puse, Asociația Română de Taekwondo și-a desfășurat continuu activitatea, urmărind cu perseverență și tenacitate obiectivul și scopurile propuse la momentul înființării.

Din anul 2010 până în prezent, Asociația Română de Taekwondo a organizat mai multe competiții și seminare naționale și internaționale, cantonamente și stagii de pregătire, evenimente la care participarea altor cluburi din cadrul FRTKDWTF a fost strict interzisă de către conducerea federației. Cluburile (membre FRTKDWTF) care au "îndrăznit" să participe la aceste evenimente, au fost sancționate drastic de către conducerea despotică a federației.

Sportivii cluburilor membre ART, au participat la nenumarate competitii internationale, fara nici o restrictie, obtinand rezultate de exceptie, castigand experienta si imbunatatindu-si performantele in moduri total imposibil de realizat la nivelul FRTKDWTF.

Cadrele tehnice ale Asociatiei Romane de Taekwondo, instructori, antrenori, arbitrii, au participat cu succes la seminare tehnice, cursuri de specializare si calificare organizate de Kukkiwon si alte organizatii de specialitate, obtinand gradatii si calificari la care fostii nostrii colegi, instructori si antrenori din cadrul FRTKDWTF, au accesul interzis. Si acest acces o sa fie interzis atat timp cat cei din conducerea federatiei se tem ca o sa fie depasiti in grad si calificari. Asta inseamna cu adevarat ingradirea drepturilor individului, ingradirea dreptului la educatie, opresiune......

Asociatia Romana de Taekwondo se poate lauda in acest moment cu specialisti care detin 6 Dan Kukkiwon, care au absolvit cursurile de International Kukkiwon Master clasa a 2-a, si specialisti care sunt certificati ca Kukkiwon Examiner - Class 2. Asta inseamna cu adevarat evolutie, dezvoltare, progres....